عایق داخلی، یکی از مواردی که در هنگام خرید باید به آن توجه کرد
عایق داخلی، یکی از مواردی که در هنگام خرید باید به آن توجه کرد

عایق داخلی، یکی از مواردی که در هنگام خرید باید به آن توجه کرد، در تعریفی ساده، کاپشن یک نوع کت زمستانی است که برای گرم نگه‌داشتن بالاتنه استفاده می‌شود. این نوع پوشش در گذشته بیشتر از جنس چرم بود و امروزه از الیاف مصنوعی مانند پلی‌استر و نایلون هم تولید می‌شود. کاپشن‌ها معمولا کلاه دارند تا بتوانند گرمای سر را هم به‌خوبی حفظ کنند. خرید کاپشن نیز مانند هر کالای دیگری به بررسی چند مورد نیاز دارد. در این راهنمای خرید کاپشن به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

عایق داخلی

عایق داخلی کاپشن‌ها به دو دسته‌ی کلی پَر و الیاف تقسیم می‌شود که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. پر از عایق‌های قدیمی کاپشن است که در نظر بسیاری از مردم بهترین نوع آن نیز محسوب می‌شود. بهتر است بدانید که منظور از پر در اینجا کرک است که درواقع زیر پر پرندگانی همچون غاز و اردک پیدا می‌شود. همچنین کرک به‌سادگی روی بدن جوجه‌ی‌ این حیوانات نیز قابل‌مشاهده است. کرک این پرنده‌ها ساختاری نرم دارد و به‌عنوان عایق دما برای پرندگان بسیار مهم است؛ به همین دلیل در انواع کیسه‌خواب، کاپشن و حتی بالش استفاده می‌شود. پر (کرک) به دلیل ساختار نرمش، به‌سادگی فشرده‌ می‌شود و با نگهداری مناسب، می‌توان تا مدت‌زمان زیادی از گرمای آن لذت برد. مهم‌ترین ضعف پر، عملکرد ضعیف آن در محیط مرطوب است. درواقع کرک‌ها در محیط مرطوب به یکدیگر چسبیده و قابلیت عایق‌بودن خود را از دست می‌دهند. برای بازسازی ویژگی عایق‌بودن باید کاپشن را به‌خوبی خشک کرد. بسیاری از تولیدکنندگان کاپشن زمستانی با درنظرگرفتن همین موضوع، در تولید رویه‌ی کاپشن‌های خود از موادی استفاده می‌کنند که رطوبت نتواند به پر برسد و کاپشن قابلیت عایق دمایی خود را حفظ کند؛ ولی بهتر است در آب‌وهوای مرطوب در مورد خیس‌شدن کاپشن پر کمی وسواس به خرج دهید. کرک استفاده‌شده در کاپشن‌ها انواع متفاوتی دارند؛ ولی در آخر معمولا کاپشن پری که ضخامت بیشتری داشته باشد، ساختار گرم‌تری نیز دارد. تولیدکنندگان در کاپشن‌های پر ساختاری به کار می‌برند که ظاهر کاپشن را چندتکه و دارای بالشتک‌های متعدد نشان می‌دهد؛ دلیل این کار جلوگیری از تکان‌خوردن پرهاست. از دیگر ویژگی‌های مهم کاپشن‌های پر، می‌توان به قابلیت جمع‌شدن آسان آن‌ها اشاره کرد. کاپشن‌های پر در مقایسه با کاپشن‌های الیاف راحت‌تر و بهتر فشرده‌ می‌شوند و می‌توان با راحتی بیشتری آن‌ها را داخل کیف یا چمدان جای داد.

کاپشن‌های دیگر که عایقی از جنس الیاف دارند، به شکلی تولید شده‌اند که کاربردی شبیه به پر داشته باشند؛ ولی برخلاف پر به نگهداری زیادی نیاز ندارند. همچنین گفتنی است که در سال‌های اخیر، کمپانی‌های مختلف با به‌کارگیری تکنولوژی‌های نوین، قدم‌های بزرگی در تولید عایق‌های الیاف برداشته‌اند و برای این نوع کاپشن‌ها گرمای بسیار خوبی ایجاد کرده‌اند. مزیت این نوع عایق‌ها در برابر پر، به هم نچسبیدن الیاف در محیط‌های مرطوب است. درواقع این نوع الیاف نیز در صورت خیس‌شدن مانند وقتی‌که خشک هستند، قابلیت دمایی ندارند؛ ولی کاهش عملکرد آن‌ها در برابر پر بسیار کمتر است و همچنین زودتر می‌توان آن‌ها را خشک کرد. ضعف عایق الیاف به این بازمی‌گردد که در طی زمان به دلیل فشرده‌شدن و ازهم‌بازشدن‌های متعدد، قابلیت عایق‌بودن خود را کم‌کم از دست می‌دهند. همچنین عایق‌های الیاف در بعضی کاپشن‌ها به‌صورت آستر به‌ کاررفته و ظاهری شبیه به پشم دارند که به‌صورت معمول از پنبه یا پلی‌استر تولید می‌شوند. عایق‌های الیاف که به شکل آستر‌ در بعضی کاپشن‌ها استفاده می‌شوند، در برخی محصولات قابل‌جدا‌شدن هستند و به شما کمک می‌کنند تا با تغییر دما نیز بتوانید از کاپشن خود به‌خوبی استفاده کنید.