الیاف فرش دست بافت بیشتر از چه جنسی است ؟ ، از زمان های دور یعنی دوران انسان های نخستین، نیاز به زیر انداز و فرش احساس شد. برای برطرف کردن این نیاز، انسان های به صورت مستقیم از پوست و پشم حیوانات اهلی استفاده می کردند.
تا به تدریج به تکامل و توانایی رسیده و توانستند اولین قالی و فرش را با دار قالی و بهم دوختن الیاف یک فرش ببافند. اما از گذشته تا کنون نوع این الیاف اهمیت زیادی داشته و دارد. انسان ها همواره برای بافت فرش به دنبال استفاده از بهترین الیاف بودند. از این رو برای بافت فرش از الیاف طبیعی مثل ابریشم، کرک و غیره استفاده می کردند این الیاف توانایی ماندگاری در سالیان طولانی را دارند به شرطی که از آن ها مراقب و نگهداری شود. در صورت مراقبت به نحو احسن فرش ها حتی تا چند صد سال نیز باقی می مانند . فرش پازبریک با سه هزار سال قدمت ثابت کننده این ادعاست .
توصیف فرش دست بافت ایرانی در طول تاریخ :
در یک سالنامه چینی، از فرش پشمی ایران به عنوان کالای وارداتی در دوره ساسانیان یاد شده است. این سالنامه چینی، سائی سو نام دارد همچنین تاریخ نگار یونانی نویسنده کتابی به نام سیرت کوروش که در کتاب خود به داستان زندگی کوروش می پردازد. پیرامون حواث و اتفاقات سال های 345 تا 430 قبل از میلاد نیز سخن گفته، در این کتاب گفته شده که ایرانیان برای نرم کردن بستر خود از قالیچه استفاده می کنند و آن را زیر بستر خود می گسترند .
فرش ماشینی از چه زمانی در ایران رواج یافت ؟
فرش ماشینی برای اولین بار توسط دستگاه های بافنده خارجی در ایران بافته شد. فرش ماشینی به دلیل مزایایی که داشت به سرعت جای خود را در بازار ایران پیدا کرد. به دلیل طراحی مشابه با فرش دست بافت و قیمت ارزان تر، رقابت سختی بین فرش ماشینی و دست بافت به وجود آمد. اولین فرش ماشینی به وسیله دستگاه ژاکارد در کاشان بافته شد دستگاهی که برای بافت پارچه در قرن 19 میلادی توسط ماری ژاکارد فرانسوی تولید شد. شهر کاشان علاوه بر فرش دست بافت شهرت و آوازه ای در بافت فرش ماشینی نیز دارد و نام پایتخت فرش ماشینی به این شهر، اختصاص یافته است .